Supersnel afvallen? Volgens veel zogenaamde afslankexperts is het onmogelijk en onverstandig. Hebben ze hier gelijk in? Nee, zeker niet. Het is namelijk prima mogelijk om binnen een goede week 3 tot 6 kilo lichaamsgewicht kwijt te raken. Op een verantwoorde manier bovendien. In dit artikel vertelt Slankr.nl hoe je de ‘turbo’ erop kan zetten en nog voor je vakantie, trouwerij, familiefeestje – wat jij wil 😉 – zichtbaar slanker kan worden. Uiteraard geven we je ook de handvatten om deze ‘kickstart’ een succesvol vervolg te geven. 


Een mini-metarmorfose

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. 3 tot 6 kilo vet kwijtraken in één week is – behalve bij extreem overgewicht – onmogelijk. In deze korte periode kun je wel één à twee kilo vet in combinatie met twee tot vier kilo vocht verliezen. En dat is precies waar we op gaan mikken. En wees gerust. De kilo’s die je aan vocht verliest zie je niet alleen terug op de weegschaal, maar ook in de spiegel! Het is simpelweg de enige mogelijkheid om in korte tijd een ‘mini-metarmorfose’ te ondergaan.


Hoe kan ik snel afvallen? Een kort theorielesje

Helaas ontkomen we niet aan een kort theorielesje. We maken namelijk geen gebruik van toverformules, maar vertrouwen op een principe dat zich al lang en breed (wetenschappelijk) bewezen heeft. Hierbij baseren we ons op het feit dat een groot deel van ons voedingspatroon – zo’n 50% – bestaat uit koolhydraten. Hierbij hebben we het over ongezonde producten, zoals chips, snoep, banket en frisdrank, maar ook over brood, pasta, aardappelen en rijst.

supersnel afvallen - spaghetti

Ons menu bestaat voor een groot deel uit koolhydraten.

Reservevoorraad energie

De koolhydraten die we eten worden opgenomen als glucose in het bloed. Dit kan door het lichaam direct gebruikt worden als energie. Als we veel koolhydraten in één keer binnenkrijgen – bijvoorbeeld door het eten van een flink bord spaghetti – slaat het lichaam het overschot op als vet of ‘glycogeen’. Glycogeen is een soort reservevoorraad energie waar het lichaam uit kan putten op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld als je een tijd niet hebt gegeten of een flinke inspanning moet verrichten.

Snel en verantwoord afvallen: de eerste 2,5 kilo in maximaal 2 dagen

En bij dit glycogeen zit ‘m de crux. Voor elke gram glycogeen die het lichaam opslaat, slaat het ook circa 4 gram water op. Een opgeslagen voorraad van 500 gram glycogeen – heel normaal – betekent dus al snel een extra gewicht van 2 kilo aan water. De sleutel ligt dus bij het verbranden van deze voorraad glycogeen. Dit betekent namelijk een gewichtsverlies van 2,5 (zichtbare) kilo’s – 500 gram glycogeen en 2 kilo water – in een periode van nog geen twee dagen. Een echte ‘kickstart’ dus waarmee je er in recordtijd ‘strakker’ en ‘droger’ uit komt te zien!

Een echte ‘kickstart’ waarmee je er in recordtijd ‘strakker’ en ‘droger’ uit komt te zien! 

Het grootste voordeel van deze aanpak 

We vertellen straks uiteraard precies hoe je deze ‘supersnel afvallen start’ kunt maken, maar gaan eerst nog even in op het grootste voordeel van deze aanpak. Als we de voorraad glycogeen hebben verbruikt, dwingen we het lichaam namelijk om over te schakelen op een andere energiebron: vet! En dat is natuurlijk precies wat – met het oog op de langere termijn – de bedoeling is. Het verbranden van vet als belangrijkste energiebron wordt ook wel ‘ketose’ of een ‘ketogene toestand’ genoemd. Het lichaam verandert letterlijk – om er maar even een marketingterm in te gooien – in een vetverbrandende machine. In de eerste week kun je dus ook makkelijk een paar kilo vet verliezen.

Het verbruiken van de glycogeen-voorraad zet ook de vetverbranding in de hoogste versnelling. 

Rekensommetje ter verduidelijking

Het onderstaande voorbeeld verduidelijkt wat deze ‘supersnel afvallen methode’ voor een gemiddeld persoon kan betekenen in één week:

  • Verbranden glycogeen: 500 gram glycogeen
  • Kwijtraken vocht: 2 kilo
  • Vetverlies: 2 kilo
  • Totaal gewichtsverlies in één week: 4,5 kilo

Bovenstaande rekensom geeft een realistisch beeld, maar uiteraard kan het totale gewichtsverlies (en de verdeling) per persoon verschillen.

Supersnel afvallen: hoe pak je het aan? 

De uitgangspunten zijn simpel. Verbruik je glycogeen-voorraad, verlies kilo’s aan vocht en dwing je lichaam in de vetverbrandende modus. Maar hoe pak je het aan? Er zijn gelukkig meerdere wegen die naar Rome leiden. Veruit de makkelijkste manier is om gebruik te maken van een dieetprogramma dat gebruik maakt van deze ‘supersnel afvallen’ methode. Het bekendste voorbeeld is het Vitadis Slanker Leven Plan. Zij bieden als het ware een ‘all-in pakket‘ om in ruim een week 3 tot 6 kilo te verliezen en maken hierbij van alle bovenstaande principes gebruik. Kortom, een ‘supersnel afvallen succesformule’ waarbij de kilo’s eraf vliegen. 

Tip: Lijkt dit je interessant? Kies dan voor het Startpakket fase 1‘. Dit biedt (veruit) het meeste waar – resultaat – voor je geld. Bovendien krijg je via Slankr.nl 60% korting!

Snel afvallenHet Vitadis Slanker Leven Plan maakt slim gebruik van dezelfde uitgangspunten.


Gratis supersnel afvallen: de doe-het-zelf-methode

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor een dieetprogramma. Supersnel afvallen kan ook met een ‘doe-het-zelf-methode’. Kortom, gratis supersnel afvallen. Onderstaand de twee simpele uitgangspunten:

  • Minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt
  • Het drastisch verminderen van de inname van koolhydraten 

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een kant en klaar stappenplan gemaakt voor het beste resultaat in één week.

Stap 1 – Bereken je dagelijkse caloriebehoefte

Bereken hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt. De zogenoemde Harris-Benedict formule is het meest accuraat. De website runinfo.nl heeft een handige online tool waarmee je je caloriebehoefte volgens deze methode kunt berekenen.

Stap 2 – Trek hier 500 calorieën van af 

Trek 500 calorieën van je dagelijkse caloriebehoefte af en je weet precies hoeveel je elke dag mag eten. Iemand met een caloriebehoefte van 2200 mag dus 1700 calorieën per dag binnenkrijgen. De voedingswaarde van producten vind je op de verpakking. Daarnaast kan de website www.voedingswaardetabel.nl je verder helpen.

Stap 3 – Stel een koolhydraatarm menu samen

Stel een menu samen met alleen maar producten met niet tot nauwelijks koolhydraten. Begin ‘s ochtends bijvoorbeeld met een gebakken eitje met kaas, eet ‘s middags een tonijnsalade en geniet s’avonds van kipfilet met groente. Het 7×7 Afslank Receptenboek of het ‘Eiwitrijke recepten kookpakket’ kunnen hierbij handige hulpmiddelen zijn. Pas op dat je het toegestane aantal calorieën niet overschrijdt. 

Stap 4 – Beweeg veel tijdens de eerste dagen

Door veel te bewegen tijdens de eerste dagen – bijvoorbeeld wandelen, fietsen of joggen – wordt de glycogeenvoorraad sneller verbruikt. Je lichaam moet dus nog eerder overschakelen op vet als energiebron. Hou een uur per dag tijdens de eerste dagen en een half uur per dag tijdens de overige dagen als stelregel aan.

Tip: Tijdens de eerste dagen kun je je mogelijk een tijdje slap en futloos voelen. Dit gaat echt vanzelf over. Hou dus vol! 

Tip: Om nog een tandje bij te schakelen bij het supersnel afvallen, kun je het gebruik van afslanksupplementen overwegen. Koop echter nooit zomaar iets en kijk altijd naar het bewezen effect. CLA – geconjugeerd linolzuur – is één van de (weinige) afslanksupplementen met een bewezen werking (bron 1/bron 2).


En nu doorzetten!

De grootste uitdaging is natuurlijk om deze ‘kickstart’ een passend vervolg te geven. Kortom, blijven afvallen en gezonder gaan leven. Super snel afvallen is voor een langere periode echter onmogelijk. Het is de kunst om een gezonde, koolhydraatarme levensstijl te ontwikkelen. Hiermee kun je ongeveer een kilo vet per week verbranden. Natuurlijk kun je dit op eigen kracht doen – petje af – maar er zijn ook uitstekende dieetprogramma’s die zich baseren op een koolhydraatarme levensstijl. Voorbeelden zijn het Paleo dieet, het 7×7 dieet en het South Beach dieet. Daarnaast adviseren we je om ons artikel over 10 kg afvallen te lezen!

supersnel afvallen

Low-carb: de juiste weg naar een slanker en gezonder leven.

 

Lees ook deze artikelen: