Belangrijk bericht: Vitadis bestaat inmiddels helaas niet meer. Een goed alternatief is de NewStart Box van Femme Fitale (specifiek voor vrouwen) en het uitstekende boek FitChef.

Langzaam maar zeker ‘verovert’ Het Vitadis Slanker Leven Plan Nederland. Onze Vitadis review is het afgelopen jaar al meer dan 20.000 keer gelezen en we krijgen veel vragen en reacties binnen over dit programma. Een paar voorbeelden? Is het echt mogelijk om in 10 dagen 3 tot 6 kilo af te vallen? Hoe werkt een eiwitdieet precies? Wat zijn de resultaten op de lange termijn? Voor de redactie is dit een goede aanleiding om nog eens extra in te zoomen op het Vitadis Dieet en de (positieve en kritische) Vitadis ervaringen die wij hebben ontvangen met je te delen. We vinden het namelijk belangrijk dat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken. Er worden immers al genoeg gladde (marketing)praatjes verkocht.


UPDATE 2017: Vitadis dieet vernieuwd en verbeterd

Sinds januari 2017 heeft Vitadis haar dieet verbeterd en vernieuwd. Uiteraard hebben wij het Vitadis dieet 2.0 getest en is dit artikel volledig bijgewerkt. De belangrijkste veranderingen vind je hieronder:

  • Er zitten simpelweg meer producten in het pakket, waardoor je er langer mee kan doen (ga uit van zeker 9 dagen)
  • Er zit meer (koolhydraatarm) brood in het pakket en je zult ook meer crackers vinden (ook koolhydraatarm)
  • Vitadis laat je tegenwoordig zelfs genieten van echte ‘tapas’
  • De producten van het Vitadis Slanker Leven Plan bevatten geen aspartaam meer
  • De Vitadis app (voor IOS en Android) is vernieuwd en zeker een aanrader


Wat is het Vitadis Slanker leven Plan?

Het Vitadis Slanker leven plan is een eiwitdieet, wat wil zeggen dat je tijdens het dieet voornamelijk proteïnerijke (eiwitrijke) producten eet die weinig calorieën en koolhydraten bevatten. Dankzij de lage hoeveelheden calorieën en koolhydraten schakelt het lichaam (meestal op de 3de dag) over naar ketose, ook wel de vetverbranding fase genoemd. In deze fase begint het lichaam overtollig vet te verbranden en hierdoor kun je dus in rap tempo afslanken zonder dat je aan extra lichaamsbeweging hoeft te doen.

Mijn vitadis ervaringen zijn positief. Ik heb het dieet afgelopen zomer gevolgd en voor mij was het de start van een periode waarin ik bijna 15 kilo ben afgevallen. Het grote voordeel voor mij was dat ik de eerste kilo’s binnen korte tijd en zonder veel moeite kwijt was. Hierdoor kreeg ik extra motivatie om een langere periode af te vallen. Op een gegeven moment ben ik zelf eiwitrijk (en koolhydraatarm) gaan eten en had ik het dieet niet meer nodig. Dat zou ook veel te duur worden.


Waarom eiwitten?

De eiwitten voegen aan het daadwerkelijke afslankproces eigenlijk weinig toe, toch zijn deze in een dieet als dit cruciaal. Tijdens het afslanken eet je niet alleen minder dan normaal (waardoor je sneller last zult krijgen van honger) maar breek je – behalve vet – ook spierweefsel af en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Op dit punt komen de eiwitten aan bod. Eiwitten worden ook wel de bouwstenen van het lichaam genoemd en met een reden want spierweefsel bestaat voornamelijk uit eiwitten. Hierdoor is het erg belangrijk om veel eiwitten te eten tijdens het afslanken om verlies van spierweefsel tegen te gaan. Een ander bijkomend voordeel van eiwitten is dat ze een erg vol en voldaan gevoel geven tijdens het eten, dit is ideaal om hongergevoel tegen te gaan.


Vanuit huis

Het Vitadis Slanker leven  plan is niet het enige bekende eiwitdieet in Nederland. Beter gezegd, ruim 90% van alle bekende diëten zijn eiwitdiëten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cambridge, Modifast, Powerslim, Sanaslank en Atkins etc. Hoewel de basis in feite altijd hetzelfde is heeft het Vitadis Slanker leven plan en aantal unieke eigenschappen. De belangrijkste eigenschap is dat het in tegenstelling tot alle andere diëten vanuit huis te volgen is. Je hoeft er niet voor langs een diëtist.

Zelf heb ik het Vitadis dieet afgelopen jaar gevolgd en ben ruim 9 kilo kwijt. Het belangrijkste voor mij is dat het werkt. Hoe maakt me niet zoveel uit.


De verschillende mogelijkheden

Vitadis dieet box

Het beste en meestgekozen Startpakket fase 1

Vitadis Healthcare geeft met het Slanker leven plan 3 opties, te weten:

Fase 1 pakket 2.0
Dit is het bekendste pakket en levert het meeste resultaat op. Aangezien dit de keuze is die veruit het meest gemaakt wordt, zullen we hier verder op inzoomen.

Glutenvrij fase 1 pakket 2.0
De naam van dit pakket spreekt al voor zich 🙂

Shake dieet 2.0
Een kant en klaar afslankpakket voor de liefhebber van shakes.

Vitadis dieet ervaringen pakketten

 

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het Vitadis Dieet werkt, verbaast het me dat er op de website wordt gezegd dat sporten niet nodig is. Op de lange termijn lijkt me dat juist van belang. Waarom dan niet direct goed beginnen? Ik snap trouwens ook niet dat dat een reden is voor mensen om het te kopen.

 

Wat zit er allemaal in het pakket?

Na aanschaf van het Fase 1 startpakket ontvang je het pakket binnen 24 uur in huis. Het pakket bevat alle eetmomenten van de dag met uitzondering van het avondeten. Dit maak je zelf klaar op basis van een van de bijgeleverde receptengidsen. In het pakket zitten zo’n 40 ‘eetmomenten’. Deze variëren van shakes en repen tot gehele maaltijden (denk aan pannenkoeken, omeletten etc.) maar ook desserts en snacks, zoals nootjes en chips. Het dieet is om deze reden niet te vergelijken met de reguliere shake diëten waarbij je enkel shakes en repen eet. Het Slanker Leven plan is een stuk gevarieerder en dit is, zeker als je van plan  bent om het dieet meerdere weken te volgen, erg fijn.

Allerlei ‘extra’s’
Het pakket bevat – naast de eiwitrijke producten – allerlei informatie over afslanken. Bijvoorbeeld in de vorm van ebooks en Vitadis recepten. Ook krijg je allerlei ‘extra’s’ zoals een shakebeker, een meetlint, voedingssupplementen (L- carnitine) en een ketostick, waarmee je kunt zien of je in de ‘ketosefase’ zit (het moment waarop je vetverbranding optimaal is). Wat ons erg aanspreekt aan het Vitadis Slanker Leven Plan is dat het helemaal ‘van deze tijd is’. Zo kun je de Vitadis afslank app downloaden (IOS en Android), krijg je toegang tot je eigen online afslankaccount waar je je progressie bij kunt houden en ontvang je iedere dag gratis coaching via email en eventueel (en eventueel chat).

Een groot voordeel van dit dieet ten opzichte van andere diëten is dat het gemakkelijk vanuit huis te volgen is, je hoeft er niet voor langs een diëtist. Ook is het erg fijn dat je gewoon zelf je eigen avondeten kunt bereiden, dit maakt het dieet ook makkelijker te volgen als je een gezin hebt want de porties van het avondeten zijn gemakkelijk aan te passen.


Hoeveel gewicht verlies je met dit dieet?

Vitadis belooft dat je met het Slanker Leven Plan 3 tot 6 kilo gewicht per pakket (10 dagen) verliest. Hoewel dit technisch gezien klopt is het wel belangrijk 1 ding in acht te nemen. In deze periode zul je niet enkel vet verliezen maar ook vocht. Vooral het vocht in je spieren dat door koolhydraten wordt vastgehouden (glycogeen), verlies je snel. Hierna begint het lichaam met het verbranden van vet. Voordeel hiervan is dat je na het dieet nog steeds in de ‘ketosefase’ zit en dus nog steeds zult afvallen.


Hoe duur is dit dieet?

Eiwitdiëten zijn altijd behoorlijk prijzig en bij het Vitadis Slanker leven plan is dit op het eerste gezicht niet anders. Toch is het belangrijk om je te realiseren dat je met de aanschaf van het dieet de meeste boodschappen voor 10 dagen al in huis haalt, wat natuurlijk een slok op een borrel scheelt. Ben je van plan om het dieet te kopen: doe het dan altijd via deze link (of de andere links in dit artikel). Wij mogen het dieet namelijk met een korting van 60% aanbieden. Je betaalt in dit geval 87 euro. Trap dus niet in de valkuil om teveel te betalen. 


Meer Vitadis Ervaringen?

Wij adviseren je om in dit geval altijd op websites te kijken met onafhankelijke klantervaringen. Een goed voorbeeld is de website kiyoh.nl. Vitadis wordt op deze website beoordeelt met een 8,4 gemiddeld (zie afbeelding). Uit deze Vitadis ervaringen blijkt dat gebruikers over het algemeen erg positief zijn over (de resultaten van) het dieet. Een voorbeeld:

Vitadis ervaringen van Peter (Amsterdam)
“Bij mij is er 16kg af! Het dieet was voor mij eenvoudig vol te houden, heel afwisselend. Het avondeten door de recepten heel makkelijk klaar te maken en lekker.Ook na het stoppen blijf ik makkelijk op gewicht omdat je gaat snappen hoe je lijf werkt en wat dikmakers zijn. Ik beveel het iedereen aan! Door de drukte liet de communicatie af en toe te wensen over. Maar dit werd altijd weer achteraf goedgemaakt.”

Meer Vitadis ervaringen (voornamelijk positief, maar ook zeker een aantal negatieve punten) vind je op de pagina van Vitadis op Kiyoh.nl.

Vitadis ervaringen

Onafhankelijke Vitadis ervaringen op de website Kiyoh.nl

 


Conclusie

Als je in een korte tijd en op een gemakkelijke wijze gezond wilt afslanken kan het Vitadis dieet een verstandige keuze zijn. Het is een makkelijk te volgen dieet, je valt op een gezonde manier af en je legt direct een basis om in de toekomst verder af te vallen. Het dieet is helemaal vanuit huis te volgen en hierdoor goed te combineren met een baan en een druk gezinsleven. Toch leer je de voor- en nadelen van het dieet natuurlijk pas echt kennen als je het zelf een keer geprobeerd hebt.


Lees ook deze artikelen: