Slankr.nl heeft een gratis dieettest ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een dieetmethode die bij hun past. De test – die is gebaseerd op de internationaal bekende ‘Diet Test’ van BBC iWonder – geeft lezers passend dieetadvies aan de hand van 8 vragen uit te vinden welk ‘dieettype’ zij zijn. Op basis van hun antwoorden krijgen zij een passend dieetadvies. Slankr.nl wil met de test haar bezoekers helpen om zichzelf beter te leren kennen en inzicht geven in hun eigen valkuilen.

Wetenschappelijk onderzoek toont steeds duidelijker aan dat er verschillende oorzaken zijn waardoor mensen aankomen. “Dit heeft vaak te maken met hormonen en genen die per persoon verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld emotionele eters, maar ook mensen die eindeloos door kunnen eten, vanwege relatief lage hoeveelheden van het hormoon GLP-1. Het is belangrijk dat mensen zich hier bewust van zijn, zodat zij er rekening mee kunnen houden bij de keuze voor een dieetprogramma. Deze valkuilen worden binnen het dieetadvies meegenomen.

Dieetadvies
De dieettest van Slankr.nl bestaat uit 8 vragen. Deelnemers worden bijvoorbeeld gevraagd naar hun eetgedrag op moeilijk of stressvolle momenten. Daarnaast richten een aantal vragen zich op het hongergevoel gedurende de dag en de mate waarin mensen kunnen dooreten als zij eenmaal begonnen zijn. Slankr.nl vindt dat afslanken vooral leuk moet zijn dus we hebben de test zo ludiek mogelijk gemaakt met hier en daar een kleine knipoog. De achterliggende boodschap en de uitslag van de test zijn echter wel serieus.

Slankr.nl
Slankr.nl is een website over slank(e)r en gezonder leven. Het doel is om een betrouwbare ‘gids’ te zijn in de steeds groter groeiende jungle van dieetprogramma’s en afslankproducten. Dit is zeker geen overbodige luxe in deze tijd waarin marketingtrucs en schimmige verkooppraatjes belangrijker lijken te zijn dan inhoud en kwaliteit. Slankr.nl helpt haar lezers om het zicht helder te houden en de juiste koers te (blijven) varen naar een slanker en gezonder lichaam. Slankr.nl is een initiatief een team van voedingsexperts die het belangrijk vinden om de juiste informatie voor het voetlicht te krijgen.