Afvallen met pillen. In allerlei verkooppraatjes – bijvoorbeeld de onvermijdelijke Tell Sell reclames – wordt altijd hetzelfde ideaalplaatje gepresenteerd. Dagelijks je pilletje(s) innemen, lekker leven en de overtollige kilo’s die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Helaas werkt het niet zo. Toch kunnen de juiste natuurlijke afslankpillen de vetverbranding in een extra versnelling zetten en hongergevoel laten verdwijnen! In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten en zetten we de beste (bewezen) producten op een rij! 

Alles begint bij een goede basis

De juiste afslankpillen en voedingssupplementen kunnen je een eind op weg helpen, maar alles valt of staat bij de basis: gezond afvallen door middel van een gezonde levensstijl. Ongezond leven – slecht eten en weinig bewegen – betekent zelfs dat de allerbeste ‘wonderpillen’ geen enkel effect hebben. Kies dus bewust voor een gezond eetpatroon en/of een bewezen aanpak om gewicht te verliezen. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om voldoende te bewegen. 

Afvallen met pillen die werken? Kijk naar de bewezen werking! 

Als de basis in orde is kunnen de juiste afslanksupplementen de vetverbranding extra snel laten verlopen en bovendien het hongergevoel remmen. Kortom, sneller resultaat en minder moeite. Maar hoe maak je de juiste keuze? Wat werkt wel en wat werkt niet? Het advies van Slankr.nl is om altijd scherp te kijken of de werking van een afslankpil of supplement wetenschappelijk bewezen is. Om je op weg te helpen, vind je hieronder onze top 5 met afslanksupplementen! We bij het opstellen dankbaar gebruik gemaakt van de onvolprezen website ergogenics.org


#5. Chitosan: ‘magneet’ voor vetten

ChitosanWat is het?
Chitosan is afkomstig uit ‘chitine’. Dit stofje is afkomstig uit de ‘exoskeletten’ van krabben, garnalen en zelfs insecten. Klinkt lekker nietwaar? 😉

Bewezen werking?
Chitosan wordt ook wel als ‘vetmagneet’ aangeduid, want het bindt vetten in de maag en de darmen. Deze vetten kunnen dus niet meer ‘aangezet’ worden door het lichaam. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het cholesterolgehalte (bron). 

Waar te koop?
Chitosan is te koop bij diverse webshops, waaronder Bol.com

#4. Visolie: de grootste vijand van de vetcel 

Afvallen met pillenWat is het?
Visolie is – de naam zegt het al 😉 – geraffineerde olie afkomstig uit (vette) vis, zoals ansjovis, makreel en sardientjes.

Bewezen werking?
Visolie bevat ‘Omega 3’. Deze supergezonde vetzuren hebben allerlei positieve eigenschappen. Ze beschermen ons onder andere tegen hart- en vaatziekten, zijn goed voor de hersenen en houden lichaam en geest jong. Weinig mensen weten echter dat dit supersupplement ook de verbranding van vetcellen een extra impuls geeft (bron 1/bron 2).

Waar te koop?
Visolie staat gewoon in de schappen bij winkels zoals Kruidvat, maar is ook online te bestellen.


#3. Groene thee extract: krimpende vetcellen en minder hongergevoel

Groene Thee extractWat is het?
Groene thee heeft weinig uitleg nodig. Die besparen we je dan ook 😉

Bewezen werking?
Groene thee heeft een groot aantal voordelen voor mensen die willen afslanken. Het laat dankzij de vele antioxidanten de vetcellen krimpen.  Daarnaast remt groene thee het hongergevoel. Deze werking treedt voornamelijk op als het tijdens een maaltijd wordt ingenomen.

Waar te koop?
Groene thee is uiteraard gewoon in de supermarkt te koop. Drink er zoveel van als je wilt. Ben je niet zo’n theedrinker dan kan een supplement met groene thee extract een uitkomst zijn.


#2. Geconjugeerd linolzuur (CLA): pakt vet uit de probleemgebieden aan!

Wat is het?
Conjugated Lionleic Acid – kortweg CLA genoemd – is een geconjugeerd linolzuur. Dit is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat onder andere voorkomt in zuivelproducten en rundvlees.

Bewezen werking?
De positieve effecten van CLA zijn talloze keren bewezen. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat het supplement de verbranding van vet stimuleert en dat dit vet met name afkomstig is uit de belangrijkste probleemgebieden: de benen en de buik. CLA kan daarnaast een waardevol hulpmiddel zijn om tijdens vakanties en andere ‘schransperiode’s‘ slank te blijven.

Waar te koop?
Het voedingssuplement CLA is onder andere te koop via de website Bol.com.


#1. L-Carnitine: laat vetcellen verbranden

Wat is het?
L-carnitine is een zogenoemd aminozuur dat in de lever wordt aangemaakt. Het komt voornamelijk in dierlijke producten voor (met name in rood vlees) en vervult een belangrijke functie bij de verbranding van vetzuren.

lcarnitineBewezen werking?
L-Carnitine heeft de eigenschap dat het vetcellen ‘transporteert’ waardoor ze verbrandt worden. Hoe meer L-carnitine er beschikbaar is, hoe meer vet getransporteerd kan worden. Dit principe heeft L-carnitine tot een populair en bewezen afslanksupplement gemaakt. 

Waar te koop
L-carnitine is gewoon te bestellen bij Bol.com (klik voor een overzicht). Ons advies is om te kiezen voor de hoogwaardige vorm Acetyl L-Carnitine van Now Foods. Dit is qua prijs-kwaliteitsverhouding veruit de beste keuze.


Snel afvallen met pillen?: Wees voorzichting met ‘afslankcocktails’

Naast deze voedingssupplementen die zich allemaal bewezen hebben, zijn er ook afslankpillen verkrijgbaar die allerlei ingrediënten combineren. Een soort cocktail dus. Een goed voorbeeld hiervan zijn zogenoemde ‘stackers’ die in de wereld van het bodybuilden regelmatig gebruikt worden. Ons advies is om zeer voorzichtig en terughoudend met deze ‘wondermiddelen’ om te gaan. Er zit veel kaf tussen het koren, je weet niet precies wat je binnenkrijgt en ze zorgen vaak voor een vervelend, opgejaagd gevoel. Opletten geblazen dus!


Tot slot

We vinden het belangrijk om – juist bij dit onderwerp – af te sluiten met drie wijze adviezen. Komen ze:

  • Raadpleeg bij twijfel altijd een (huis)arts voordat je begint met voedingssupplementen. Veiligheid boven alles!
  • Houd je altijd aan de adviezen op de verpakking en/of in de bijsluiter.
  • Afvallen met pillen staat niet op zichzelf. Een gezonde levensstijl is de basis. Zie afslanksupplementen als een extra steuntje in de rug!

Lees ook deze artikelen: